Секрет смаколики запеченої в духовці шматочками свинини з цибулею полягає у великій кількості цього овоча, який надає готовому страві неймовірний аромат і смак. Доповнимо м’ясо майонезом, морквою і шматочком сиру, і у вас вийде чудове блюдо для святкового столу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Морква – 1 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Куркума – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати шматочками свинину з цибулею в духовці? Шматок свинини для цієї страви промийте холодною водою і витріть насухо рушником. Потім наріжте м’ясо на шматочки довільної форми і товщиною не більше 1 см М’ясо трохи відбийте з двох сторін і викласти його на змащений олією лист.
Шматочки м’яса по своєму смаку посоліть, поперчіть і посипте куркумою. Потім переверніть шматочки на інший бік і також посипте цими приправами. Залиште м’ясо на 0,5 години для маринування.
Цибулини очистіть від лушпиння, промийте і наріжте на тонку соломку.
Нашатковану цибулю викладіть на м’ясо рівним шаром.
Моркву почистіть, наріжте на дрібну тертку і розкладіть поверх лука.
Потім на моркву рівномірно нанесіть тонкий шар майонезу. Помістіть деко в духовку, розігріту до 200°С, на 30-35 хвилин.
Після закінчення цього часу посипте блюдо подрібненим на середню тертку твердим сиром. Продовжіть запікання страви ще 10 хвилин, поки сир не розплавиться.
Свинина шматочками з цибулею готова.
дістаньте Деко з духовки. Розкладіть шматочки свинини на порційні тарілки і подайте до столу з рисовим або картопляним гарніром.
Приємного апетиту!
Страви з свинини