В цьому рецепті вам пропонується нескладний спосіб приготування свинини в духовці цілим шматком. Найчастіше запікають шийну частину, так як вона містить прошарки жиру і м’ясо виходить дуже соковитим, але можна запікати і інші частини туші. М’ясо протягом години маринуємо в соєвому соусі з приправами і запікаємо в рукаві.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Свинина 0.5 кг
  • Часник – 6 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт свинини цілим шматком запечена в рукаві в духовці гранично простий! Шматок свинини для запікання промийте холодною водою і обсушити серветкою. Зубки часнику почистіть від лушпиння і 2 зубки нашаткуйте на платівки.

М’ясо помістіть в окремий посуд. Потім ножем зробіть неглибокі надрізи на всій поверхні шматка і в них помістіть часникові пластинки. Потім м’ясо натріть сіллю (не забудьте, що соєвий соус містить сіль), чорним перцем і спеціями.

Потім м’ясо залийте вказаним у рецепті кількістю якісного соєвого соусу. На 500 г свинини 4 ложок соусу зазвичай достатньо. М’ясо в соусі кілька разів переверніть, щоб воно вкрилося їм з усіх сторін. Потім посуд з м’ясом поставте на 1 годину в холодильник для маринування. За цей час м’ясо також 3-4 рази переверніть.

Замариноване м’ясо перекладіть в кулінарний рукав. Почистіть цибулину, розріжте її на великі шматочки і перекладіть в рукав до м’яса з іншими часниковими зубками. До м’яса перелийте залишився соєвий маринад. Кінці рукава щільно закріпіть кліпсами або міцно зав’яжіть.

М’ясо в рукаві перекладіть на деко або у форму для запікання і поставте його в духовку, розігріту до 200°С, на 1,5 години, хоча час запікання залежить від ваги шматка свинини. За 15 хвилин до закінчення готування рукав обережно розріжте, щоб м’ясо підрум’янилося.

Перевірте запечену цілим шматком свинину на готовність, проколів ножем. Якщо випливає прозорий сік, значить м’ясо готове. Його вийміть з духовки, трохи остудіть і можете подавати до столу.

Смачного!

Страви з свинини