Ніжна і смачна нарізка з свинини завжди до речі будь то святкове застілля або просто швидкий перекус. Приготувати м’ясо не складно, вам знадобиться свиняча вирізка, спеції, мед і гірчиця.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для розсолу: –
- Сіль – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Перець запашний – за смаком
- Вода – 2 л
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Свинина – 1 кг
- Гірчиця французька – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Паприка – 0,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати свинину цілим шматком з медом і гірчицею у фользі в духовці легко! М’ясо промийте, просушіть, обріжте пленочки і жилки.
У воду покласти лавровий лист, перець горошком і всипте сіль.
В розсіл опустіть м’ясо і залиште на 2 години.
Часник очистіть і наріжте невеликими шматочками.
У мисці змішайте мед, гірчицю, мелений перець, паприку і сіль.
Через дві години вийміть м’ясо з розсолу, промокніть його паперовим рушником. Зробіть в декількох місцях надрізи і вкладете в них часточки часнику.
Змастіть м’ясо медово-гірчичним маринадом, викладіть у термостійку форму, змащену рослинним маслом, додайте лавровий лист з розсолу і помістіть в розігріту духовку.
накрийте Форму кришкою або фольгою, запікайте м’ясо при 180 градусах 60-70 хвилин.
Потім зніміть кришку і запікайте до рум’яної скоринки ще 15-20 хвилин. Свинину остудіть, наріжте і подавайте на стіл.
Смачного!