Ніжна і смачна нарізка з свинини завжди до речі будь то святкове застілля або просто швидкий перекус. Приготувати м’ясо не складно, вам знадобиться свиняча вирізка, спеції, мед і гірчиця.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для розсолу: –
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Перець запашний – за смаком
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Свинина – 1 кг
  • Гірчиця французька – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Паприка – 0,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати свинину цілим шматком з медом і гірчицею у фользі в духовці легко! М’ясо промийте, просушіть, обріжте пленочки і жилки.

У воду покласти лавровий лист, перець горошком і всипте сіль.

В розсіл опустіть м’ясо і залиште на 2 години.

Часник очистіть і наріжте невеликими шматочками.

У мисці змішайте мед, гірчицю, мелений перець, паприку і сіль.

Через дві години вийміть м’ясо з розсолу, промокніть його паперовим рушником. Зробіть в декількох місцях надрізи і вкладете в них часточки часнику.

Змастіть м’ясо медово-гірчичним маринадом, викладіть у термостійку форму, змащену рослинним маслом, додайте лавровий лист з розсолу і помістіть в розігріту духовку.

накрийте Форму кришкою або фольгою, запікайте м’ясо при 180 градусах 60-70 хвилин.

Потім зніміть кришку і запікайте до рум’яної скоринки ще 15-20 хвилин. Свинину остудіть, наріжте і подавайте на стіл.

Смачного!

Страви з свинини