Гордістю кожної господині в приготуванні святкового столу, звичайно, є оригінальна і креативне гаряче блюдо. І як варіант цього – свинина, запечена в духовці з помідорами. Формуємо м’ясо шматочками у вигляді «гармошки», що буде презентабельно і ефектно виглядати на столі.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Свинина – 1.5 кг
  • Приправа для свинини – за смаком
  • Помідори свіжі – 6 шт.
  • Печериці свіжі – 10 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сир Пармезан – 300 гр.
  • Часник – 6 зуб.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування шматочків свинини з помідорами в духовці. Шматок свинини промийте під проточною водою і насухо витріть кухонним рушником. Потім м’ясо розріжте на шматочки товщиною 1 см і не дорізуючи її до підстави, щоб вийшло подобу гармошки. Покладіть свинину в окремий посуд.

Потім м’ясо по своєму смаку натріть сіллю зі спеціями як зовні, так і всередині між шматочками.

Потім на м’ясо покладіть вказане в рецепті кількість соєвого соусу, гірчиці і майонезу і добре натріть ними всі шматочки.

Потім промийте помідори, гриби і перець, очистіть часник. Овочі і гриби наріжте тонкими скибочками. На такі ж скибочки наріжте шматочок твердого сиру.

Підготовлене м’ясо перекладіть на деко, застеливши його складеної в 2-3 шару фольгою. У розрізи м’яса акуратно і рівномірно розкладіть скибочки овочів, грибів і сиру. Нарізаний часник укладіть поверх м’яса. Краї фольги щільно загорніть.

Запікайте свинину в духовці, розігрітій до 180°С протягом 45 хвилин. Потім фольгу зверху розкрийте і запікайте м’ясо ще 15 хвилин, щоб воно гарно зарум’янилося. Свинина шматочками з помідорами готова. Можете подавати до святкового столу.

Їжте на здоров’я!

Страви з свинини