Смачне, ситна та поживна страва. Свинина з підливою підійде до будь-якого гарніру, чи то картоплю, каші або макарони. Приготувати його під силу кожній господині.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець запашний – 2 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати шматочки свинини з підливою на сковороді просто! Свинину краще використовувати охолоджену, без зайвого жиру і сухожиль. М’ясо помийте і наріжте тонкою соломкою.

Морква вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте його тонкими півкільцями.

На рослинному маслі обсмажте цибулю і моркву протягом 5 хвилин. Потім додайте м’ясо і продовжуйте смажити на середньому вогні 12 хвилин, періодично помішуючи.

Далі додайте на сковороду томатну пасту, пшеничне борошно і воду, добре перемішайте. Зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте під кришкою 20 хвилин.

Потім додайте сіль, перець горошком, лавровий лист, перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 10-15 хвилин під кришкою, потім можна подавати свинину з підливою на стіл з гарніром за вашим смаком.

Приємного апетиту!

Страви з свинини