Смачна і гостра аджика з стиглих помідорів – швидкий варіант соусу, який відмінно підходить і під шашлик і під картоплю. Така добавка не вариться, і банки не стерилізуються. Відповідно, вся користь овочів зберігається в повному обсязі. Та й приготування дуже швидке і просте.
Інгредієнти: на 1.8 л.
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Перець чилі – 250 гр.
- Часник – 200 гр.
- Оцет столовий 9% – 200 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирої аджики у блендері? М’ясисті томати разом з перцем вимийте під проточною водою.
Перець відокремте від плодоніжки і насіння.
помідор виріжте зав’язь і поріжте великими шматками овочі.
Очистіть часточки часнику і сполосніть під водою. Пропустіть його через прес.
Подрібніть перці і помідори в блендері до однорідної кашки.
Додайте цукор, оцет і сіль.
Ретельно розмішайте заготівлю і відразу розкладайте по сухим стерильним банкам і відправте в холодильник на добу для насичення. Зберігати можна близько місяця, хоча, ймовірно, ця смакота піде на стіл набагато раніше.
Приємного апетиту!
Аджика без хрону Аджика Вогник Аджика з гострого перцю Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з помідорів без варіння Аджика з помідорів і часнику класична Аджика кавказька