Таку пасху назвали царської, так як для її приготування використовували дорогі «заморські» інгредієнти: цукати, родзинки, горіхи і прянощі, що недоступне було простим людям. Але часи змінилися. Готуємо царську великдень їх хорошого сиру, сирим способом і з додаванням «заморських» продуктів. Кількість інгредієнтів розрахована на обсяг стандартної пасочніци заввишки 17 див.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир – 900 гр.
  • Сметана 20% – 230 гр.
  • Масло вершкове – 230 гр.
  • Цукор-пісок – 230 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукати – за смаком
  • Горіхи – за смаком
  • Ізюм – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати сиру царську сирну паску легко! Сир невеликими порціями і двічі перетираємо на дрібне металеве сито і відразу в посуд для приготування паски.

До сиру також порційно кладемо розм’якшене при домашньої температурі вершкове масло і перетираємо.

Потім в цю сирно-вершкову масу кладемо вказане в рецепті кількість яєць, сметани, цукру і додаємо дрібку солі.

Ложкою цю масу добре вимішуємо до однорідного стану.

В останню чергу кладемо до сирної маси цукати, подрібнені волоські горіхи. Для більш вираженого аромату горіхи можна обсмажити на сухій сковорідці.

Збираємо форму для паски і застеляємо її складеним в 2 шари і змоченою у воді марлею.

Щільно укладаємо приготовану сирну масу у форму.

Краї марлі загортаємо і зверху ставимо будь-який вантаж. Форму з паскою поміщаємо на глибоку тарілку, так як буде сироватка, і залишаємо на 12 годин як мінімум.

Після закінчення цього часу форми і марлю акуратно знімаємо. Сира сирна паска «Царська» готова. Перекладаємо її на красиве блюдо, декоруємо по своєму смаку і подаємо до святкового столу.

Смачних і вдалих страв!

Класична сирна паска ПП сирна паска Сирна паска з горіхами Сирна паска з родзинками Сирна паска з цукатами