Таку пасху назвали царської, так як для її приготування використовували дорогі «заморські» інгредієнти: цукати, родзинки, горіхи і прянощі, що недоступне було простим людям. Але часи змінилися. Готуємо царську великдень їх хорошого сиру, сирим способом і з додаванням «заморських» продуктів. Кількість інгредієнтів розрахована на обсяг стандартної пасочніци заввишки 17 див.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сир – 900 гр.
- Сметана 20% – 230 гр.
- Масло вершкове – 230 гр.
- Цукор-пісок – 230 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукати – за смаком
- Горіхи – за смаком
- Ізюм – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати сиру царську сирну паску легко! Сир невеликими порціями і двічі перетираємо на дрібне металеве сито і відразу в посуд для приготування паски.
До сиру також порційно кладемо розм’якшене при домашньої температурі вершкове масло і перетираємо.
Потім в цю сирно-вершкову масу кладемо вказане в рецепті кількість яєць, сметани, цукру і додаємо дрібку солі.
Ложкою цю масу добре вимішуємо до однорідного стану.
В останню чергу кладемо до сирної маси цукати, подрібнені волоські горіхи. Для більш вираженого аромату горіхи можна обсмажити на сухій сковорідці.
Збираємо форму для паски і застеляємо її складеним в 2 шари і змоченою у воді марлею.
Щільно укладаємо приготовану сирну масу у форму.
Краї марлі загортаємо і зверху ставимо будь-який вантаж. Форму з паскою поміщаємо на глибоку тарілку, так як буде сироватка, і залишаємо на 12 годин як мінімум.
Після закінчення цього часу форми і марлю акуратно знімаємо. Сира сирна паска «Царська» готова. Перекладаємо її на красиве блюдо, декоруємо по своєму смаку і подаємо до святкового столу.
Смачних і вдалих страв!