Королевська і смачна паска з сухофруктами у Неділю Христове стане святковим блюдом. Вона не вимагає випічки і приготування не складе праці. У кожній родині свої традиції, хтось віддає перевагу піч здобні паски, а деякі люблять ніжний сирний смак паски, але спробувати таке ласощі потрібно всім обов’язково.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сметана 26% – 60 гр.
  • Ізюм – 15 гр.
  • Чорнослив – 15 гр.
  • Курага – 15 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сирного паски без випічки? Родзинки і курагу залийте окропом на 10 хвилин, після чого злийте воду і трохи їх відіжміть.

Сир (бажано сільський) перетріть через сито в миску два рази.

Масло розімніть і змішайте з цукром, додайте сметану і добре розмішайте. З’єднайте обидві частини і перемішайте до однорідності.

Додайте в тісто сухофрукти і розмішайте.

Візьміть форму і оберніть всередині марлею, складеною в кілька шарів. Поставте її в глибоку ємність і викладіть сирне тісто. Загорніть в марлю і покладіть зверху блюдце для невеликого преса. Відправте в холодильник на 24 години.

Вийміть форму з холоду, переверніть на тарілку і видаліть марлю. При бажанні прикрасити паску сухофруктами.

Приємного апетиту!

Великодні паски на сметані Вологі великодні паски з родзинками найсмачніша сирна паска паска без дріжджів з родзинками Паски з начинкою великодні Сирна паска з курагою Сирна паска з родзинками Соковиті паски на Великдень