Соковита, апетитна і дуже ароматна коржик з сиром і часником – це смачне ласощі, яке легко приготувати вдома. Її можна подати до чаю або як добавку до основного блюда. Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Кефір – 250 гр.
- Цукор-пісок – 5 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сир Пармезан – 250 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 20 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати сирну коржик з часником в духовці. Борошно просіваємо через ситечко, щоб наповнити її повітрям.
Тепер змішуємо кефір, соду і яйце.
Поступово засипаємо борошно, додаємо цукор і щіпку солі. Всі добре розмішуємо, щоб вийшло густе, еластичне тісто. Відправляємо його в целофановий пакет і кладемо на 1 годину в холодильник.
Сир натираємо на крупній тертці.
Часник чистимо і подрібнюємо за допомогою преса.
Зелений лук промиваємо і дрібно ріжемо кружальцями.
Змішуємо сир, часник і зелений лук.
Тісто ділимо на 6 рівних частин. Кожну розкочуємо качалкою в круглий коржик.
У центр кладемо 1 ст. л. начинки і загинаємо краю, з’єднуючи їх в центрі, щоб начинка не випадала. Перевертаємо корж начинкою вниз і акуратно розгортаємо, намагаючись не пошкодити тісто. Так підготуємо всі коржі.
Тепер обсмажуємо їх 3-5 хв. з обох сторін на сухій сковороді. Готові коржі змащуємо вершковим маслом.
Приємного аппетита!
Лепешки