Вашій увазі представлений рецепт неймовірно красивого і неймовірно смачного краффина з родзинками. У чому ж його особливість? Відрізняється він способом формування і зовнішнім виглядом. Виходить випічка повітряної, м’якою, в міру солодким і з легкою цитрусовою ноткою. Смак краффина і його зовнішній вигляд зможуть підкорити будь-якого!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Дріжджі швидкодіючі – 6 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Апельсиновий сік – 30 мл
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Цедра апельсина – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра – для посипання
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Мускатний горіх – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування краффинов з родзинками? Молоко нагріваємо до теплого стану, потім вливаємо його в зручну ємність. Додаємо до нього дріжджі, цукровий пісок (10 г). Все перемішуємо, потім накриваємо ємність рушником і залишаємо на 10 хвилин. Цього часу достатньо, щоб дріжджі активізувалися.

У просіяне пшеничне борошно додаємо сіль. Після цього робимо по центру невелику лунку, куди вливаємо дріжджову суміш.

В окремій ємності змішуємо яйце, жовтки, залишився цукровий пісок. З допомогою виделки або віночка все ретельно перемішуємо.

Отриману яєчно-цукрову суміш вливаємо в ємність з борошном і опарою.

Далі в робочу ємність додаємо апельсиновий сік. Перемішуємо всі інгредієнти.

Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його до інших компонентів. Сюди ж додаємо ванільну есенцію і цедру апельсина.

Після цього необхідно замісити тісто, щоб воно вийшло гладким, пружним і легко відходило від рук. Накриваємо готове тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 60 хвилин. За цей час тісто збільшиться приблизно вдвічі.

Через деякий час обминаємо тісто і ділимо його на 3 частини. З розмірами можна експериментувати – якісь робити більше, якісь менше.

з тіста Розкачуємо тонкий пласт. Змащуємо тісто розм’якшеним вершковим маслом, яке посипаємо мускатним горіхом.

Далі розподіляємо по тесту родзинки.

Звертаємо тісто з начинкою в рулет. Залишаємо заготовку в стороні, поки розкотимо інше тісто і також наповнимо його начинкою.

Потім розрізаємо рулет уздовж, але не до кінця. Після цього починаємо згортати тісто равликом.

Форми для випікання застеляємо пергаментом і поміщаємо в них краффины. Залишаємо на расстойку на 60 хвилин. За півгодини до завершення расстойки включаємо духовку розігріваємо її до температури 200 градусів. Відправляємо краффины випікатися в розігріту духовку на 10 хвилин, після цього зменшуємо температуру до 180 градусів, накриваємо випічку фольгою і випікаємо ще протягом 25 хвилин.

Готові краффины дістаємо з духовки, охолодити, потім виймаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою і можна пригощатися!

Приємного вам чаювання!

Великодні паски як кекси Маленькі паски паски з горіхами Паски краффины великодні Страви на Великдень