Рецепт для тих, хто віддає перевагу запечену сирну паску. Сирну масу готуємо з жирного сиру, додаємо трохи манки для збереження форми, жирну сметану, яйця і цукровий пісок. Важливий момент – яйця необхідно збити дуже добре, щоб паска вийшла пружною. Можливо, комусь така пасха може нагадати сирну запіканку – вироби, в загальному, дуже суміжні. І все ж, за рахунок жирності сиру і якісного збивання маси паска виходить більш ніжною, гомогенної і насиченою, ніж запіканка.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир 9% – 600 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Сметана 26% – 5 – 6 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати сирну паску в мультиварці? Відразу замочуємо манну крупу в сметані. Сметану бажано брати з жирністю не менше 20%. Перемішуємо масу і залишаємо на тридцять хвилин. Після цього пробиваємо масу заглибним блендером.
Сир вибираємо з жирністю не менше 9%. Поміщаємо його в миску і опрацьовуємо заглибним блендером до повної однорідності. Як варіант, можна протерти його через сито або прокрутити через м’ясорубку. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло розм’якнути до моменту приготування. М’яке масло викладаємо до сиру і змішуємо всі разом.
Сирно-масляну масу змішуємо з манно-сметанною сумішшю.
В окремий посуд розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок і збиваємо все разом міксером до отримання світлої, повітряної і густої піни. Викладаємо яєчну піну до сирної маси, збиваємо всі разом міксером.
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо в неї сирну масу. Встановлюємо в чашу мультиварки, вибираємо режим «Випічка» на 60 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу дістаємо чашу і даємо великодня постояти п’ятнадцять-двадцять хвилин. Після цього акуратно перевертаємо на блюдо і даємо повністю охолонути. Можна прикрасити цукровою пудрою, кондитерської посипкою.
Смачного!