Паски є традиційною пасхальною випічкою. Тісто для них замішується на дріжджах, в нього також додаються сухофрукти і горіхи. Смачні вологі паски можна приготувати навіть в мультиварці, викладаючи тісто безпосередньо в чашу або використовуючи паперові форми.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Молоко коров’яче – 120 мл
  • Борошно пшеничне – 250 – 300 гр.
  • Сухі дріжджі – 40 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Ізюм – 80 гр.
  • Цукати – 80 гр.
  • в’ялена Журавлина – 50 гр.
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати вологий паску в мультиварці легко! Розчиніть сухі дріжджі в теплому молоці, додайте одну столову ложку цукру, перемішайте, залиште на 5 хвилин. Після цього додайте півсклянки борошна, розмішайте, накрийте миску чистим рушником або харчовою плівкою і залиште опару при кімнатній температурі на 40 хвилин. Сухофрукти помийте, розкладіть на рівній поверхні, щоб вони висохли, після чого посипте їх невеликою кількістю борошна.

В окремій мисці збийте яйця з цукром.

До опарі додайте збиті яйця, сіль, сметану, ванілін, розм’якшене вершкове масло і муку, замістити тісто. Вимішуйте 5-7 хвилин, потім перекладіть його в змащену олією миску, накрийте її рушником або харчовою плівкою, залишити на 1-1,5 години, за цей час тісто має збільшиться в об’ємі в три рази.

Через покладений час ще раз перемніть тісто, додайте сухофрукти та цукати, розділіть на три рівні частини. З кожної частини тесту сформуйте кулю і покладіть його в паперову форму, змащену маслом. На дно чаші покладіть неметалеву підставку для гарячого, щоб було зручніше встановлювати в ній форми. Поставте формочки в чашу мультиварки.

Виберіть програму «Підігрів», встановити таймер на 10 хвилин. потім залиште випічку ще на 10 хвилин при закритій кришці. Після цього включіть режим «Випічка» на 1 годину 40 хвилин, по закінченні програми не відкривайте кришку мультиварки 20 хвилин.

Вийміть форми з пасками з мультиварки, остудіть їх на боці, періодично перекочуючи їх.

Зніміть папір, змастіть поверхню пасок улюбленої глазур’ю.

Приємного апетиту!

Великодні паски на сметані Вершкові великодні паски паски з родзинками паски з цукатами Паски на Великдень паску класичний Святковий стіл на Великдень