Сирні паски по своїй консистенції більш щільні, ніж класичні дріжджові, але більш соковиті. Причому наявність сиру в готовому куличе не відчувається, при цьому сир не втрачає своїх корисних властивостей при термообробці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 250 гр.
  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Яйце – 3 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сода харчова (гашена) – 1 ч. л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати сирна паска з родзинками? Маргарин розтопіть на повільному вогні, додайте ванільний цукор, яйця, сир, крохмаль, просіяне борошно, гашену соду, замісити тісто. Додайте розпарений висушений родзинки в тісто і ще раз перемішайте.

Форму для випічки змастіть соняшниковою олією, посипте борошном. Викладіть тісто, розрівняйте його лопаткою.

Духовку розігрійте до 180 градусів, випікати паску 45-50 хвилин. Дайте куличу охолонути і прикрасьте його глазур’ю.

Приємного апетиту!

Великодні паски без вершкового масла Вологі великодні паски паска без дріжджів з родзинками Паски на Великдень Святковий стіл на Великдень Сирне тісто для пасок Сирні паски з сухофруктами