Приготуємо сирну паску сирим методом, без заварювання і без випікання. В процесі використовуємо блендер – це суттєво полегшує роботу, так як протріть сир через сито вже не буде потрібно. Великдень зажадає десять-дванадцять годин для стікання сироватки, тому плануємо її приготування завчасно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир 9% – 500 – 600 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Варена згущене молоко – 1 банка
  • Сметана – 1 склянка
  • Ізюм – 40 гр.
  • Ванільний цукор – 20 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати сирну паску з вареним згущеним молоком без випічки? Сир покласти в миску, згущене молоко викладаємо слідом. Заглибним блендером пробиваємо обидва інгредієнти до отримання повної однорідності й гладкості.

В окремому посуді з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, ванільний цукор і сметану. Також заглибним блендером пробиваємо суміш до однорідності.

Змішуємо обидві суміші: сирну і сметанную. Родзинки промиваємо в теплій воді, обсушуємо на рушник і висипаємо в сирно-сметанную суміш, перемішуємо.

Пасочницу вистилаємо зсередини марлею, складеною в два шари. Поміщаємо в приготовану форму сирну масу. Краї марлі піднімаємо вгору, складаємо один на одного і закриваємо таким чином сирну масу. Зверху ставимо на марлю блюдце – це буде легкий вантаж, під дією якого буде стікати сироватка трохи швидше. Ставимо всю конструкцію в холодильник на десять-дванадцять годин. Сирна маса повинна ущільнитися. Попередньо ставимо під форму з паскою тарілку для стікання сироватки.

Після закінчення зазначеного часу з готової великодня знімаємо блюдце, марлю розгортаємо і акуратно перевертаємо десерт на сервірувальне блюдо. Десерт можна подавати, за бажанням, прикрасивши поверхню кондитерської посипкою, тертим шоколадом, подрібненими горіхами та ін.

Приємного апетиту!

Святковий стіл на Великдень Сира сирна паска Сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска з вареним згущеним молоком Сирна паска з родзинками