Коли напередодні свята немає часу займатися дріжджовий випічкою, запропонованим рецептом, ви можете приготувати замість паски, сирну паску з вареним згущеним молоком і курагою. Вона відрізняється приємним карамельним смаком і ароматом. Доповнимо десерт курагою. Для цієї страви дуже важливо, щоб інгредієнти були смачними і якісними.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 500 гр.
  • Варена згущене молоко – 300 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Курага – 100 гр.

Процес приготування:

Спочатку відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів для сирної паски з вареним згущеним молоком і курагою. В окремий посуд покладіть сир, бажано жирний і не сухий.

Потім до сиру перекладіть варену згущенку, шматочок вершкового масла і сметани.

З допомогою міксера і на невеликій швидкості ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану.

На кілька хвилин курагу залийте гарячою водою і потім наріжте на невеликі шматочки. Потім перекладіть її до сирної маси і ложкою перемішайте.

Спеціальну форму для паски (її можна замінити будь посудом, тільки з невеликими отворами для стікання сироватки) застеліть шматочком марлі, складеної в два шари.

Сирну масу компактно викладіть у форму. Краї марлі загорніть всередину. На сирну масу розмістіть будь-який вантаж і поставте форму на 12 годин у холодне місце, підставивши під неї тарілку.

Після закінчення цього часу, перед сервіровкою святкового столу, сирну паску помістіть на красиву тарілку, і акуратно зніміть форму і марлю.

Великдень красиво декоруйте по своєму смаку і можете подавати до столу.

Смачних і вдалих святкових страв!

найсмачніша сирна паска Сира сирна паска Сирна паска Сирна паска з вареним згущеним молоком Сирна паска з курагою Страви на Великдень