У свято Пасхи можна порадувати себе смачним сирний десертом – однойменної великоднем. Ніжна, кремова, тане в роті – це дуже смачно. Пропонуємо приготувати її з вареним згущеним молоком – вона надає характерний карамельно-молочний смак. Звичайно, краще брати згущене молоко з натурального молока, а не рослинну – це безпосередньо впливає на смак великодня. Якщо у вас немає спеціальної форми-пасочніци, можна використовувати сито або друшляк. Саме такий спосіб і покажемо в рецепті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир – 600 гр.
- Сметана 26% – 130 гр.
- Варена згущене молоко – 250 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Лимонна цедра – 1 щіпка
- Ізюм – 100 гр.
- Кондитерська посипання – для прикраси
- Какао-порошок – для прикраси
Процес приготування:
Готувати сирну паску з вареним згущеним молоком просто! Родзинки промиваємо і замочуємо в теплій воді на десять-п’ятнадцять хвилин, після чого розсипаємо його на рушник, щоб сухофрукти обсохнули від зайвої вологи.
Сир вибираємо максимально свіжий і жирний – 9-18%. Пробиваємо його заглибним блендером. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло розм’якнути до моменту приготування. У миску до сиру викладаємо розм’якшене вершкове масло, ванільний цукор і сметану, опрацьовуємо блендером.
згущене молоко можна і купити готову, і зварити вдома самостійно. У будь-якому випадку важливий склад: у ньому повинно бути тільки натуральне молоко і цукор. Викладаємо згущене молоко в сирну масу, знову збиваємо все блендером.
Висипаємо в сирну масу зі згущеним молоком підготовлений родзинки, перемішуємо.
Маса готова, тепер викладаємо її в пасочницу, застланную марлею. Якщо такої спеціальної форми немає, беремо звичайний друшляк або сито, також застелені марлею.
Заповнюємо форму приготовленої сирною масою. Закриваємо її краями марлі і встановлюємо зверху вантаж. Поміщаємо заповнену форму над мискою, щоб туди могла стікати зайва сироватка. Після видалення зайвої сироватки сирний десерт ущільниться і стане більш насиченим смаком. Прибираємо конструкцію в холодильник на дванадцять годин.
Після закінчення зазначеного часу знімаємо вантаж, краї марлі розгортаємо. Якщо поверхня нерівна, вирівнюємо її лопаткою.
Акуратно перевертаємо сирну паску на сервірувальне блюдо. Прикрашаємо поверхню великодня кондитерської посипкою, просіяним порошком какао. Десерт готовий, можна подавати.
Приємного апетиту!
Класична сирна паска найсмачніша сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска з вареним згущеним молоком Шоколадні паски