Якщо ви не готуєте сирну паску до святкового столу, бо боїтеся, що вона не буде тримати форму, то зверніть увагу на рецепт з желатином. Така пасха гарантовано застигне завдяки желюючою властивостями желатину і порадує вас своїм зовнішнім виглядом і смаковими якостями.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир 9% – 500 гр.
- Сметана – 50 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Желатин харчовий – 10 гр.
- Вода – 60 мл
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Родзинки – 60 гр.
- Цукати – 60 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати сирну паску з желатином. Залийте желатин холодною водою і залиште його розбухати.
Займіться підготовкою сиру. В залежності від його початкової консистенції протріть його від одного до трьох разів через сито. Для прискорення процесу можете просто пробити його заглибним блендером до однородной кремоподібної маси. До сирної маси додайте жирну сметану, цукор і щіпку солі. Збийте інгредієнти блендером (насадка віночок) або міксером. Коли маса знов стане однорідною, введіть розм’якшене вершкове масло і ще раз збийте сирну масу.
Переберіть ізюм, щоб у великдень не потрапили тверді хвостики від сухофруктів. Промийте його, після чого замочіть в теплій воді на 5 хвилин. Поки родзинки набухає, цукати дрібно наріжте. Замочений ізюм відкиньте на друшляк, а потім просушіть його на паперових рушниках. Додайте підготовлені сухофрукти та цукати в сирну масу. Нагрійте набряклий желатин на вогні або в мікрохвильовій печі. Головне не давайте йому кипіти, інакше желатин втратить свої властивості. Тонкою цівкою введіть розчинений желатин в сирну масу і ретельно перемішайте, щоб він рівномірно розподілився по всій масі.
Зберіть пасочницу. Встановіть її в глибоку тарілку і вистелити вологою марлею, складеною в 2-3 шари. Перекладіть в пасочницу всю сирну масу. Накрийте її вільними кінцями маси, а зверху встановіть вантаж. Поставте великдень в холодильник мінімум на 12 годин. За цей час вона стабілізується, а зайва волога стече.
Після закінчення необхідного часу дістаньте готову сирну паску з холодильника. Акуратно вийміть її з пасочніци і поставте на блюдо. Прикрасьте по своєму бажанню і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
найсмачніша сирна паска Святковий стіл на Великдень Сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска без яєць Сирна паска з цукатами