Заварна паска здатна здивувати всіх рідних і гостей за святковим столом. Вона дуже ароматна і смачна. А головний її секрет це хороший сир. Не полінуйтеся і постарайтеся купити домашній сир. Повірте, ваші старання з дещицею повернуться до вас, коли ви будете їсти смачну паску.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир 9% – 500 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана 26% – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • в’ялена Журавлина – 100 гр.
  • Мигдаль – 100 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати заварную царську сирну паску, займіться підготовкою сиру. Протріть його кілька разів через сито або ретельно пробийте заглибним блендером.

ізюм Промийте і замочіть його в теплій воді на 20 хвилин. Після чого злийте воду, а родзинки обсушити на паперових рушниках. Поки родзинки замочується, наріжте на маленькі кубики вершкове масло і дайте йому час розм’якшиться. Також зніміть цедру з лимона, попередньо вимивши його.

В окремій мисці збийте яйця, сметану і м’яке вершкове масло. Перемішайте всі інгредієнти з підготовленим сиром. Зверніть увагу, що сметана повинна бути не тільки жирної, але і не кисла. Інакше смак страви буде зіпсований.

На плиті спорудити конструкцію для водяній лазні. Поставте на неї сирну масу і, помішуючи, варіть на слабкому вогні до моменту, коли вона стане гарячою.

Зніміть сирну масу з вогню і знову ж таки, помішуючи, остудіть її. Далі введіть цукор і ванільний цукор. Ретельно перемішуйте, поки вони не розчиняться. Потім введіть замочений ізюм, цедру лимона, в’ялену журавлину і мигдаль. Ще раз перемішайте. Горіхи і сухофрукти повинні рівномірно розподілитися по сирній масі.

Складіть форму для паски, вистелити її марлею, складеною в кілька шаром. Перекладіть в підготовлену форму заварную сирну масу. Не переживайте, якщо вона буде злегка виходити за краї. Після того, як зайва волога вийде з пасхи, вона зменшиться в розмірі. Краї марлі накрийте сирну масу. Зверху покладіть гніт і залиште під ним мінімум на добу, обов’язково поставивши знизу ємність, в яку буде стікати виділяється рідина.

Через добу вийміть царську заварную сирну паску з форми, прикрасити по своєму бажанню і подавайте на святковий пасхальний стіл.

Приємного апетиту!

Класична сирна паска найсмачніша сирна паска ПП сирна паска сирна паска Заварна Страви на Великдень