Якщо ви ніколи не готували сирну паску, то придивіться до цього рецепту. Завдяки згущеного молока, великдень за смаком нагадує вершковий пломбір. Так само в рецепті не використовуються сирі яйця, тому її сміливо можна давати навіть маленьким дітям і нічого не бояться.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сир – 400 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Молоко згущене – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Цукати – 50 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати заварную сирну паску зі згущеним молоком. Розтопіть вершкове масло. Це зручно робити на плиті, так і в мікрохвильовій печі.
В глибоку миску покладіть сир, сметану, вершкове масло і всипте пакетик ванільного цукру. Беріть миску, в якій буде зручно перемішувати сирну масу заглибним блендером.
Спочатку перемішайте всі інгредієнти ложкою, а потім пюрируйте блендером до однорідності. Якщо у вас немає блендера, то пропустіть масу кілька разів через м’ясорубку або протерти через дрібне сито.
Якщо у вас великі цукати, то наріжте на невеликі кубики.
Додайте в пюрированную сирну масу згущене молоко і нарізані цукати. Ретельно перемішайте. Не лякайтеся, що маса злегка рідкувата. Це нормально.
Зберіть пасочницу (на об’єм 1000 мл), встановіть її в глибоку тарілку і застеліть зсередини марлею, складеною в кілька шарів. Перекладіть в неї готову сирну масу.
Накрийте сирну масу звисаючими краями марлі. Зверху покладіть вантаж і поставте в холодильник на 12 годин мінімум. Після того як мине час, дістаньте великдень з холодильника, зніміть вантаж, розгорніть кінці марлі, переверніть пасочницу на тарілку, розберіть її і тільки потім зніміть марлю.
Готову сирну паску зі згущеним молоком прикрасьте за бажанням і подавайте до святкового столу.
Приємного апетиту!
Класична сирна паска Святковий стіл на Великдень Сира сирна паска Сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска зі згущеним молоком Страви на Великдень