Класичне приготування великодніх пасок передбачає заміс і тривалу підняття тесту. Це вимагає часу, деколи для приготування партії великоднього ласощі потрібно цілий день. Якщо ви не любите возитися з дріжджовим тістом, але хочете спекти домашні паски, цей рецепт для вас. Тісто готується швидко і не вимагає маніпуляцій з опарою і тривалим замісом тесту.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Сухі дріжджі – 14 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Ізюм – 250 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування паски без замісу? Для початку відразу варто підготувати ізюм: промиваємо його і замочуємо в гарячій воді. Даємо набрякнути протягом двадцяти хвилин і проціджують від зайвої рідини. Розсипаємо вологий ізюм на паперовий рушник і даємо йому обсохнути.

Для приготування тіста дуже зручно використовувати стаціонарний міксер. Якщо його немає, використовуємо широку миску і звичайний міксер. Розбиваємо в миску яйця і всипаємо цукор. Збиваємо на високій швидкості яєчну суміш, поки не утвориться густа пухка піна. Додаємо ванільний цукор і продовжуємо збивати – добиваємося побіління маси. На це піде близько десяти хвилин.

В окрему миску просіваємо борошно. Одну чайну ложку борошна відкладаємо для того, щоб обсипати нею родзинки. У ємність з просіяним борошном, додаємо сухі дріжджі і перемішуємо.

В мікрохвильовці розтоплюємо вершкове масло. Воно повинно стати рідким і теплим. Молоко також підігріваємо до теплого стану. Вливаємо в просіяне борошно з дріжджами розтоплене масло і молоко по черзі, одночасно розмішуючи суміш.

Вливаємо в масу збиті яйця, перемішуємо. Зручно використовувати насадку «гак». Можна вимішувати тісто і вручну. Підсумкова консистенція буде густий, тягнеться.

Обсушенный родзинки обсипаємо відкладеної борошном, перемішуємо.

Всипаємо підготовлений родзинки в тісто і перемішуємо, щоб він рівномірно розподілився по всій масі.

Затягуємо миску харчовою плівкою і залишаємо тісто в теплому місці на два-три години для підйому.

Після цього тісто ложкою набираємо і викладаємо його в паперові форми для пасок. Заповнюємо форму не більш, ніж на третину, так як при випіканні тісто ще підніметься.

Залишаємо паски на двадцять хвилин перед випічкою при кімнатній температурі, щоб вони ще трохи піднялися.

Потім ставимо їх у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень. Випікаємо протягом сорока-п’ятдесяти хвилин.

Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.

Готові паски дістаємо з духовки і даємо їм охолонути на решітці. Прикрашаємо поверхню виробів, посипати їх цукровою пудрою або покривши глазур’ю.

Приємного апетиту!

Великодні паски на сухих дріжджах Здобні великодні паски паска з родзинками класичний Паски з родзинками в духовці Повітряні великодні паски Святковий стіл на Великдень Смачні великодні паски