Сирну паску без випічки найчастіше готують з яйцем і згущеного молока уникають, щоб десерт не вийшов надто солодкий. У такому разі цукор можна не додавати. Її доповнюють, що стало традицією, родзинками, сухофруктами і горіхами. Для сирної паски беріть згущене молоко і сир високої якості, щоб вони не містили замінників молочного жиру. У цьому рецепті використовуємо згущене молоко звичайну, не варену, щоб паска вийшла з ніжним вершковим смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир – 600 гр.
- Молоко згущене – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Цукрова пудра – 0.5 склянки
- Ізюм – 100 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати сирну паску зі згущеним молоком без випічки легко! Відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів для приготування цього святкового десерту. Заздалегідь при домашньої температурі розімніть шматочок вершкового масла і замочіть в гарячій воді родзинки.
В глибоку посуд перекладіть сир і сметану. Заглибним блендером збийте сир зі сметаною до гладкого однорідного і без дрібних грудочок стану, адже це визначить ніжність десерту. Збивати можна і за допомогою міксера або кухонного комбайна.
Потім до цієї сирній масі налийте згущене молоко і насипте цукрову пудру і ванільний цукор. Пудру можна не додавати, щоб десерт був менш солодким.
Потім покладіть до збитим інгредієнтів розм’якшене вершкове масло і всі повторно перемішати блендером.
В останню чергу покладіть до великодня замочений ізюм і просто перемішайте, щоб він рівномірно розподілився в десерті.
Спеціальну пасочницу або інший посуд акуратно застеліть шматочком марлі, складеної вдвічі, залишивши вільний край.
В пасочницу щільно укладіть приготовану сирну масу. Краї марлі загорніть всередину. Поверх маси покладіть невеликий вантаж. Великдень на ніч поставте в холодильник.
на Ранок помістіть сирну паску зі згущеним молоком на красиву тарілку, акуратно зніміть форму і марлю і можете страву подавати до святкового столу.
Смачних і вдалих страв!
Класична сирна паска Сирна паска Сирна паска без яєць Сирна паска з родзинками Страви на Великдень