Сирна шарлотка з грушами виходить просто чудовою за смаком! Поєднання сиру і груш робить готову випічку ніжною і ароматною. Такий десерт просто тане в роті! Завдяки використанню сиру тісто виходить м’яким і вологим, що значно змінює смак готової випічки.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Груша – 500 гр.
- Сир – 350 – 400 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Борошно – 400 – 450 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирної шарлотки з грушами в духовці? У підходящої ємності збийте яйця з цукром.
Розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані вершкове масло. Додайте його разом з сиром в яєчно-цукрову суміш. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
Пшеничне борошно просіваємо.
Далі додаємо в робочу ємність розпушувач і просіяне борошно. Все вимішуємо до утворення густого і однорідного тесту.
Груші промийте, очистіть і поріжте невеликими скибочками.
Сирне тісто викладаємо у попередньо змащену олією форму.
Розподіляємо по його поверхні нарізані груші.
Поміщаємо майбутню шарлотку в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готовність випічки переконайтеся з допомогою зубочистки – на ній не повинно залишитися налиплого тесту.
Сирна шарлотка з грушами готова! За бажанням прикрасьте десерт цукровою пудрою. Можна пригощатися!
Приємного вам чаювання!
Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Сирна шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами