Сирна шарлотка з грушами виходить просто чудовою за смаком! Поєднання сиру і груш робить готову випічку ніжною і ароматною. Такий десерт просто тане в роті! Завдяки використанню сиру тісто виходить м’яким і вологим, що значно змінює смак готової випічки.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Груша – 500 гр.
  • Сир – 350 – 400 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Борошно – 400 – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сирної шарлотки з грушами в духовці? У підходящої ємності збийте яйця з цукром.

Розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані вершкове масло. Додайте його разом з сиром в яєчно-цукрову суміш. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.

Пшеничне борошно просіваємо.

Далі додаємо в робочу ємність розпушувач і просіяне борошно. Все вимішуємо до утворення густого і однорідного тесту.

Груші промийте, очистіть і поріжте невеликими скибочками.

Сирне тісто викладаємо у попередньо змащену олією форму.

Розподіляємо по його поверхні нарізані груші.

Поміщаємо майбутню шарлотку в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готовність випічки переконайтеся з допомогою зубочистки – на ній не повинно залишитися налиплого тесту.

Сирна шарлотка з грушами готова! За бажанням прикрасьте десерт цукровою пудрою. Можна пригощатися!

Приємного вам чаювання!

Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Сирна шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами