Сир для сирних запіканок використовують різної жирності. Я раджу приготувати рецепт сирної запіканки із знежиреним сиром на білках. Структура низькокалорійної сирної запіканки виходить повітряної, як суфле, за рахунок збитих яєчних білків.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яєчний білок – 3 шт.
- Сир 1% – 350 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сметана 10% – 150 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Ягоди – 150 гр.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати сирну запіканка на білках легко! У чашу блендера викладіть сир, кукурудзяний крохмаль, сметану і ванілін.
З допомогою блендера подрібніть масу і доведіть до гладкої і однорідної консистенції.
Курячі яйця кімнатної температури розділіть на білки і жовтки. Жовтки вам не знадобляться.
Білки викладіть у чистий сухий посуд і почніть збивати міксером на середніх оборотах, поступово введіть цукровий пісок і збільшити швидкість міксера.
Збивайте до твердих піків.
В сирну масу поступово введіть збиті білки.
Форму для випікання змастіть вершковим маслом або застелити папером.
Половину сирного тіста обережно викладіть і рівномірно розподіліть.
Викладіть улюблені ягоди і зверху накрийте залишилася сирною масою.
Помістіть форму в розігріту духовку. Випікайте 40 хвилин при температурі 160 градусів.
Вимкніть духовку і залиште запіканку в духовці з відкритими дверцятами на 20 хвилин. Готову запіканку акуратно перемістіть на блюдо. Прикрасьте цукровою пудрою або свіжими ягодами за бажанням. Подавайте десерт з нежирної сметаною або натуральним йогуртом.
Приємного чаювання!
Дієтична сирна запіканка ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка без манки Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка зі сметаною Сирна запіканка на швидку руку