Сир для сирних запіканок використовують різної жирності. Я раджу приготувати рецепт сирної запіканки із знежиреним сиром на білках. Структура низькокалорійної сирної запіканки виходить повітряної, як суфле, за рахунок збитих яєчних білків.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Сир 1% – 350 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сметана 10% – 150 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Ягоди – 150 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати сирну запіканка на білках легко! У чашу блендера викладіть сир, кукурудзяний крохмаль, сметану і ванілін.

З допомогою блендера подрібніть масу і доведіть до гладкої і однорідної консистенції.

Курячі яйця кімнатної температури розділіть на білки і жовтки. Жовтки вам не знадобляться.

Білки викладіть у чистий сухий посуд і почніть збивати міксером на середніх оборотах, поступово введіть цукровий пісок і збільшити швидкість міксера.

Збивайте до твердих піків.

В сирну масу поступово введіть збиті білки.

Форму для випікання змастіть вершковим маслом або застелити папером.

Половину сирного тіста обережно викладіть і рівномірно розподіліть.

Викладіть улюблені ягоди і зверху накрийте залишилася сирною масою.

Помістіть форму в розігріту духовку. Випікайте 40 хвилин при температурі 160 градусів.

Вимкніть духовку і залиште запіканку в духовці з відкритими дверцятами на 20 хвилин. Готову запіканку акуратно перемістіть на блюдо. Прикрасьте цукровою пудрою або свіжими ягодами за бажанням. Подавайте десерт з нежирної сметаною або натуральним йогуртом.

Приємного чаювання!

Дієтична сирна запіканка ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка без манки Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка зі сметаною Сирна запіканка на швидку руку