У радянські часи велика увага приділялася якості продукції, тому ГОСТ дотримувалися, і це додавало впевненості в тому, що в громадському харчуванні їжа високої якості. Багато хто пам’ятає запіканку з дитячого саду і хочуть приготувати таку ж, щоб згадати смак дитинства або нагодувати малечу корисною їжею. Це зовсім нескладно, якщо дотримуватися зрозумілому рецептом і в точності дотримуватися пропорції інгредієнтів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир – 500 гр.
- Манна крупа – 50 гр.
- Яйце – 1 – 2 шт.
- Цукор-пісок – 15 гр.
- Молоко коров’яче – 225 мл
- Шоколад (для прикраси) – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати сирну запіканку по ГОСТу просто! Духовку поставте на розігрів до 180 градусів. Сир протріть через сито. Цей процес дуже важливий для консистенції, поставтеся до нього відповідально.
Додайте молоко, яйце і розмішайте масу ложкою. Блендером користуватися не можна!
Додайте крупу, цукор і ще раз вимісити вручну. Форму змастіть маслом і покладіть в неї тісто. Випікайте запіканку 30 хвилин дістаньте з духовки і не виймайте з форми 15 хвилин. Страва повинна охолонути.
Перекладіть готове ласощі на блюдо і насолоджуйтеся.
Також доречно подавати зі сметаною, джемом або варенням. А ще дуже смачна запіканка вприкуску з ягідним киселем.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка з молоком Сирна запіканка на швидку руку Сирна запіканка як у садку