Сирна запіканка, яку часто називають повітряною, дуже нагадує легке сирне суфле, що виходить, завдяки додаванню добре збитих яєць і майже повної відсутності борошна, а також і манки. Подобається такий продукт всім, хто його їсть, а особливо – дітям. Варто знати, що повітряна запіканка в готовому вигляді трохи опадає, але це цілком нормально для цієї страви.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Сир – 700 – 800 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати сирна запіканка повітряна легко! Яйця розбийте над мискою, відокремивши білки від жовтків. Білки охолодіть в холодному місці (не в холодильнику).
Сир, жовтки, борошно і цукор, а також ванілін і трішки солі добре розмішайте у великій мисці.
Збийте всі продукти до стану крему за допомогою міксера або блендера.
Холодні білки, разом з невеликою дрібкою солі, збийте до міцних піків.
Викладіть білки в сирну масу.
Вмішайте білки дуже акуратно в інше тісто.
Форму для випічки трохи змастіть маслом і покладіть туди тісто для запіканки.
нагрійте Духовку до 190 градусів і помістіть туди запіканку. Готуйте страву близько 45 хвилин, орієнтуючись на свою духовку.
Трохи остигнула запіканку вийміть з форми, наріжте на порції і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка без манки Сирна запіканка без манки в духовці Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з борошном в духовці Сирна запіканка як у садку