Сирна запіканка, яку часто називають повітряною, дуже нагадує легке сирне суфле, що виходить, завдяки додаванню добре збитих яєць і майже повної відсутності борошна, а також і манки. Подобається такий продукт всім, хто його їсть, а особливо – дітям. Варто знати, що повітряна запіканка в готовому вигляді трохи опадає, але це цілком нормально для цієї страви.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Сир – 700 – 800 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати сирна запіканка повітряна легко! Яйця розбийте над мискою, відокремивши білки від жовтків. Білки охолодіть в холодному місці (не в холодильнику).

Сир, жовтки, борошно і цукор, а також ванілін і трішки солі добре розмішайте у великій мисці.

Збийте всі продукти до стану крему за допомогою міксера або блендера.

Холодні білки, разом з невеликою дрібкою солі, збийте до міцних піків.

Викладіть білки в сирну масу.

Вмішайте білки дуже акуратно в інше тісто.

Форму для випічки трохи змастіть маслом і покладіть туди тісто для запіканки.

нагрійте Духовку до 190 градусів і помістіть туди запіканку. Готуйте страву близько 45 хвилин, орієнтуючись на свою духовку.

Трохи остигнула запіканку вийміть з форми, наріжте на порції і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка без манки Сирна запіканка без манки в духовці Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з борошном в духовці Сирна запіканка як у садку