Якщо у вас є хлібопічка – це чудова можливість насолоджуватися не лише свіжим хлібом, але й смачними десертами. Приготування запіканки в хлібопечі займе трохи більше часу, ніж зазвичай, але в результаті ви отримаєте справжнє гастрономічне задоволення.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир – 400 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Манна крупа – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати сирну запіканку в хлібопічці, в глибокій мисці збиваємо яйця з цукром до пишної піни, так наша запіканка буде більш пишною.

Сир протираємо через сито – він буде однорідної консистенції без грудочок і наша запіканка буде повітряної.

Сир перекладаємо в чашу хлібопічки. У сир додаємо яйця, манку, змішану з розпушувачем, ванілін, вершкове масло і молоко. Додаємо в тісто цедру лимона – вона зрадить запіканці приголомшливий цитрусовий аромат. Включаємо програму замісу тіста на 3 хвилини. Після того, як програма закінчиться, трохи розрівнюємо верх запіканки лопаткою. Встановлюємо програму випічки і залишаємо запіканку випікатися до звукового сигналу.

Після звукового сигналу відкриваємо кришку хлібопічки і даємо запіканці трохи охолонути, виймаємо запіканку з контейнера, не забуваємо дістати з запіканки лопатки для замісу тіста спеціальним гачком. Ріжемо запіканку на порційні шматочки і подаємо зі свіжими або замороженими ягодами. Приємного апетиту!

Сирна запіканка Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з молоком Сирна запіканка на швидку руку