Що може бути смачніше легкої і повітряної сирної запіканки в лашаве? Цей рецепт по достоїнству оцінять любителі сиру. Готується просто, всі інгредієнти знайомі, а смак навіть перевершує оригінал: ніжний, соковитий і в міру солодкий. Це відмінний варіант для сімейного полудня.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лаваш – 5 шт.
- Сир – 1 кг
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Родзинки – 1 склянка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Полуниця – 6 шт.
- Ванілін – 1 пакет
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирної запіканки в лаваші? Готуємо всі необхідні інгредієнти.
В сир висипаємо родзинки, перемішуємо.
До сиру додаємо цукор, ванільний цукор, все змішуємо.
всипаємо Манну крупу в сирно-цукрову суміш, перемішуємо.
Форму для випікання рясно промазуємо вершковим маслом.
Сирну начинку викладаємо на лаваш, скручуємо в рулетик.
Готові рулетики з лаваша викладаємо у форму по колу.
деякі рулетики додаємо нарізану невеликими шматочками полуниці.
Зверху щільно викладені рулетики викладаємо кілька шматочків вершкового масла.
Яйце перетираємо з цукром, додаємо сметану, все збиваємо.
На рулетики у формі виливаємо яєчно-сметанную суміш.
Сирну запіканку в лаваші випікаємо півгодини при температурі 180 градусів.
Коли з’явиться золотава скоринка, запіканку винимаем.
Акуратно виймаємо випічку з форми, даємо трохи охолонути. Нарізаємо на порційні шматочки і кличемо родину до столу.
Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою і сметаною Сирна запіканка з родзинками Сирна запіканка з родзинками в духовці Сирна запіканка на швидку руку