Сир дуже корисний для зростаючого і навіть вже виріс організму. Але що, якщо сир у сирому вигляді є не хочеться. Звичайно ж, готувати смачну і апетитну запіканку з ягодами. Для приготування можна використовувати, і свіжу та заморожену чорницю, в залежності від сезону. Рецепт простий, а десерт виходить відмінний.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир (м’який) – 450 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Манна крупа – 4 ст. л.
- Сметана – 100 гр.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Чорниця – 170 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування сирної запіканки з чорницею. Заморожені ягоди заздалегідь дістаньте для розморожування, злийте зайву рідину з допомогою сита. Свіжу ягоду, промийте і залиште в друшляку, щоб стекла зайва рідина. У мисці з’єднайте манку і сметану, залиште набухати 20 хвилин. Увімкніть духовку на розігрів до 175 градусів.
Якщо сир зернистий – обов’язково подрібніть блендером або з допомогою сита. Покладіть його в миску, додайте яйця, ваніль, цукор і сіль, все розмішайте ложкою.
Додайте ягоди і акуратно перемішайте. Можна залишити трохи свіжих ягід для прикраси.
Форму змастіть маслом, викладіть заготівлю і запікайте 40-50 хвилин. Використовувати можна будь-яку форму, але зручніше готувати цю страву в рознімної.
Дістаньте запіканку і залиште до повного остигання, після чого можна діставати її з форми і розміщувати на плоскому блюді.
При порційній подачі – прикрасьте ваш сирний десерт ягодами свіжої чорниці.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою і сметаною Сирна запіканка з ягодами Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка як у садку