Апетитні сирні запіканки можна готувати практично з будь-якими начинками. Однак найбільш смачною і корисною начинкою для сирної запіканки будуть, звичайно ж, яблука з гарбузом. Обов’язково спробуйте ситний і корисний сніданок!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Гарбуз – 500 гр.
- Яблука – 4 шт.
- Манна крупа – 50 гр.
- Сир 5% – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – для посипання
- Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
- Ванілін – 2 гр.
- Масло – для змазування
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Кориця – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирної запіканки з гарбузом і яблуком? Очистіть гарбуз і наріжте її кубиками. Потім відваріть гарбуз до готовності, намагаючись не перетворити її в кашу і не переварити. Відкиньте овоч на друшляк для стікання води.
Яблука очистіть і наріжте часточками, після чого злегка прогрійте їх на сухій сковороді. Це потрібно для того, щоб яблука злегка розм’якшилися.
Сир потрібно з’єднати з курячим яйцем і цукром, і ретельно перетерти.
Очищені і розм’якшені яблука збризніть соком лимона, щоб плоди не потемніли.
Гарбуз розімніть до однорідної кашоподібного стану, додайте манну крупу, ванілін і корицю за смаком. Залиште суміш до тих пір, поки манка трохи не набубнявіє.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом, присипте сухарями і сформуйте шар з гарбуза, а слідом – шар з яблук.
Присипте яблука корицею і акуратно сформуйте сирний шар на самому верху.
Самий верхній шар запіканки злегка присипте залишилися панірувальними сухарями і покладіть кілька шматочків вершкового масла.
Відправте запіканку в духовку при 200 градусах на півгодини.
Готову сирну запіканку з гарбузом і яблуком подавайте порційно, в охолодженому вигляді. Можете запропонувати до страви різні соуси і добавки.
Приємного апетиту!
ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з яблуками в духовці Сирна запіканка класична в духовці