Апетитні сирні запіканки можна готувати практично з будь-якими начинками. Однак найбільш смачною і корисною начинкою для сирної запіканки будуть, звичайно ж, яблука з гарбузом. Обов’язково спробуйте ситний і корисний сніданок!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Гарбуз – 500 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Манна крупа – 50 гр.
  • Сир 5% – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – для посипання
  • Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Масло – для змазування
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Кориця – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сирної запіканки з гарбузом і яблуком? Очистіть гарбуз і наріжте її кубиками. Потім відваріть гарбуз до готовності, намагаючись не перетворити її в кашу і не переварити. Відкиньте овоч на друшляк для стікання води.

Яблука очистіть і наріжте часточками, після чого злегка прогрійте їх на сухій сковороді. Це потрібно для того, щоб яблука злегка розм’якшилися.

Сир потрібно з’єднати з курячим яйцем і цукром, і ретельно перетерти.

Очищені і розм’якшені яблука збризніть соком лимона, щоб плоди не потемніли.

Гарбуз розімніть до однорідної кашоподібного стану, додайте манну крупу, ванілін і корицю за смаком. Залиште суміш до тих пір, поки манка трохи не набубнявіє.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом, присипте сухарями і сформуйте шар з гарбуза, а слідом – шар з яблук.

Присипте яблука корицею і акуратно сформуйте сирний шар на самому верху.

Самий верхній шар запіканки злегка присипте залишилися панірувальними сухарями і покладіть кілька шматочків вершкового масла.

Відправте запіканку в духовку при 200 градусах на півгодини.

Готову сирну запіканку з гарбузом і яблуком подавайте порційно, в охолодженому вигляді. Можете запропонувати до страви різні соуси і добавки.

Приємного апетиту!

ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з яблуками в духовці Сирна запіканка класична в духовці