Сирна запіканка – страва, з яким можна сміливо експериментувати. Хочете приготувати запіканку баз манної крупи і борошна? Це цілком реально, просто додайте в сирну суміш кукурудзяний крохмаль і ваш десерт залишиться таким же смачним, збільшивши при цьому свою корисність. Сміливо пробуйте і беріть на замітку даний рецепт!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир – 500 гр.
- Сметана 20% – 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Ванілін – 10 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати сирну запіканку з кукурудзяним крохмалем? На самому початку розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білки на деякий час відправляємо в холодильник. Включаємо духовку прогріватися, встановивши температурний режим в 180 градусів.
Жовтки покласти в глибоку ємність, додаємо до них, необхідне за рецептом, кількість сиру, цукру, ванільного цукру, кукурудзяного крохмалю і сметани.
Для отримання однорідної і гладкої маси будемо використовувати занурювальний блендер. Збиваємо їм всі інгредієнти до досягнення ретельно розтертої сирної суміші.
З допомогою міксера охолоджені білки збиваємо до утворення пишної піни. Правильно збиті білки не будуть стікати по стінці посуду і будуть стійкі.
Поступово вводимо білки в сирну суміш і акуратно перемішуємо ложкою всі компоненти до отримання однорідної маси.
Щоб запіканка не прилипла до стінок форми, необхідно попередньо застелити її спеціальним папером або промазати маслом. Готову сирну суміш викладаємо у форму і розрівнюємо.
На 40 хвилин поміщаємо сирну запіканку в гарячу духовку. Перевіряємо її готовність зубочисткою. До столу подаємо страву як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Приємного вам чаювання!
ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна і манки Сирна запіканка без манки Сирна запіканка без манки зі сметаною Сирна запіканка з крохмалем Сирна запіканка як у садку