Сирна запіканка – страва, з яким можна сміливо експериментувати. Хочете приготувати запіканку баз манної крупи і борошна? Це цілком реально, просто додайте в сирну суміш кукурудзяний крохмаль і ваш десерт залишиться таким же смачним, збільшивши при цьому свою корисність. Сміливо пробуйте і беріть на замітку даний рецепт!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир – 500 гр.
  • Сметана 20% – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Ванілін – 10 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати сирну запіканку з кукурудзяним крохмалем? На самому початку розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білки на деякий час відправляємо в холодильник. Включаємо духовку прогріватися, встановивши температурний режим в 180 градусів.

Жовтки покласти в глибоку ємність, додаємо до них, необхідне за рецептом, кількість сиру, цукру, ванільного цукру, кукурудзяного крохмалю і сметани.

Для отримання однорідної і гладкої маси будемо використовувати занурювальний блендер. Збиваємо їм всі інгредієнти до досягнення ретельно розтертої сирної суміші.

З допомогою міксера охолоджені білки збиваємо до утворення пишної піни. Правильно збиті білки не будуть стікати по стінці посуду і будуть стійкі.

Поступово вводимо білки в сирну суміш і акуратно перемішуємо ложкою всі компоненти до отримання однорідної маси.

Щоб запіканка не прилипла до стінок форми, необхідно попередньо застелити її спеціальним папером або промазати маслом. Готову сирну суміш викладаємо у форму і розрівнюємо.

На 40 хвилин поміщаємо сирну запіканку в гарячу духовку. Перевіряємо її готовність зубочисткою. До столу подаємо страву як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Приємного вам чаювання!

ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна і манки Сирна запіканка без манки Сирна запіканка без манки зі сметаною Сирна запіканка з крохмалем Сирна запіканка як у садку