Запіканка з бананом по цьому рецепту виходить дуже ніжною, а все тому, що запікати її рекомендується при низькій температурі. Банан додає соковитості і аромату. А збиті, для тіста білки, забезпечують пористість. Ідеальне ласощі для дітей.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Ванілін – 0.25 ч. л.
  • Манна крупа – 20 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Лимонна цедра – 1 шт.
  • Лимонний сік – 10 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Варення – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати сирну запіканку з манкою і бананом. Для початку готуємо сир, щоб готова запіканка була без крупинок. Для цього, сир пробиваємо блендером до гладкої пастоподібної маси або протираємо через дрібне сито.

У сотейник наливаємо молоко, доводимо на плиті до кипіння і, постійно помішуючи, додаємо тонкою цівкою манну крупу. Варимо п’ять хвилин при слабкому кипінні. Знімаємо з плити і даємо повністю охолонути.

Один банан очищаємо, ріжемо шматками і скроплюємо лимонним соком, щоб в процесі приготування він не потемнів.

Банан з допомогою блендера перетворюємо на пюре і змішуємо його з остиглої манною кашею і протертим сиром.

Курячі яйця розбиваємо і відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки додаємо в бананово-сирну масу, добре перемішуємо вінчиком до повного змішування компонентів. Білки міксером на високій швидкості збиваємо до отримання густої пишної піни. Всипаємо цукор і збиваємо до розчинення цукрових кристаликів.

В сирно-бананове тісто порціями вмішуємо білки круговими рухами зверху вниз. Форму для випічки змащуємо маслом. Духовку розігріваємо до 110 градусів. Половину тіста викладаємо в підготовлену форму, розрівнюємо поверхню ложкою або лопаткою. Другий банан очищаємо, нарізаємо тонкими кружечками і розкладаємо їх по поверхні запіканки. Другу половину тіста викладаємо на банани, акуратно розрівнюємо поверхню. Ставимо форму з запіканкою в духовку на середній рівень і запікаємо протягом години-півтори. Готова запіканка повинна затвердіти по краях, але залишатися злегка рухомий в серединці. Готову запіканку дістаємо з духовки і даємо їй повністю охолонути прямо у формі.

Остиглу запіканку перевертаємо на сервірувальну тарілку, посипаємо цукровою пудрою. При подачі можна додатково запіканку полити будь-яким сиропом або варенням.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з молоком Сирна запіканка з молоком і манкою Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка як у садку