Сирна запіканка – незамінне блюдо, яке ідеально підходить для сніданку та вечері. Використання в рецепті вівсяної муки робить це блюдо дієтичним, а присутність у ньому горіхів і родзинок – поживним і корисним.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сир – 400 гр.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вівсяні пластівці – 75 гр.
- Молоко 1.5% – 100 мл
- Фундук – 30 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Манна крупа – 1 ст. л.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати сирну запіканку з вівсяним борошном просто! У глибокій мисці змішуємо сир, манну крупу, молоко, цукор і яйце. Перемішуємо все з допомогою віночка до кремоподібного стану.
Вівсяні пластівці подрібнюємо за допомогою блендера в борошно. Якщо вам подобаються цілі пластівці в запіканці – їх не можна подрібнювати.
З допомогою ножа подрібнюємо фундук.
Родзинки промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк і даємо стекти.
Відправляємо в тісто вівсяне борошно, горіхи і родзинки. Все добре перемішуємо.
Апельсин моєму, з допомогою дрібної терки знімаємо цедру з половини апельсина.
Далі розрізаємо навпіл, чистимо часточки від плівки.
Додаємо в тісто шматочки апельсина і цедру. Перемішуємо всі інгредієнти.
Змащуємо форму вершковим маслом, викладаємо тісто, розрівнюємо за допомогою лопаточки і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Готову запіканку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути й нарізаємо на порційні шматочки. Прикрашаємо запіканку шматочками апельсина і подаємо зі сметаною. Приємного чаювання!
ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з молоком Сирна запіканка з молоком і манкою Сирна запіканка з родзинками в духовці Сирна запіканка як у садку