Сирне тісто підходить для пиріжків з начинкою з картопляного пюре, тушкованою капусти або яблук. Воно не вимагає часу для вистоювання, і текстура пиріжків виходить ніжною і м’якою. Для такого тесту, щоб воно було більш повітряним, продукти треба 2-3 години потримати при кімнатній температурі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 450 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Сметана – 50 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати сирне тісто для пиріжків в духовці, посуд для замішування тіста розбийте три курячих яйця і насипте до них ложку цукру і сіль.

Потім покладіть до яєць ложку свіжої сметани будь-якої жирності і всипте пів чайної ложечки соди. Соду погасити оцтом не треба. Потім за допомогою віночка або міксера ці інгредієнти добре перемішайте, не збиваючи їх.

Сир протріть на сито прямо до рідкій основі тесту.

Вказане в рецепті кількість пшеничного борошна вищого сорту просійте, що збагатить її киснем і тісто легше замесится.

Замішуйте тісто спочатку віночком, а потім вимісити рукою. Воно повинно вийти в міру м’яким і еластичним.

Сирне тісто для пиріжків в духовці готово. З нього можна ліпити пиріжки. Розкочувати таке тісто не треба, а просто руками відділяти невеликі шматочки і формувати з них коржі для пиріжків.

Кладіть в пиріжки обрану начинку, не шкодуючи її кількості, щільно закріплюйте краю коржів, і можете укладати пиріжки на деко.

Смачною і вдалою випічки!

Сирне тісто для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків з капустою Тісто на сметані для пиріжків