Будь-яка несолодка випічка з додаванням сиру тільки виграє. Ці коржі з ковбасою – тому підтвердження. У тісто додаємо сир, натертий на крупній тертці: при смаженні поверхню коржів буде добре рум’янитися, а м’якуш буде містити розплавлені сирні ділянки – дуже смачно. Ковбаса для начинки може бути абсолютно будь-який, за особистим уподобанням. Такі коржі особливо гарні в гарячому вигляді одразу після приготування. Холодні вироби можна розігрівати в мікрохвильовій: скоринка не буде хрусткою, а м’якою і соковитою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сир Пармезан – 250 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Варена ковбаса – 250 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати сирні коржики на кефірі з ковбасою на сковороду, замішуємо тісто. Для цього потрібну кількість кефіру поміщаємо в миску і додаємо в нього сіль, цукровий пісок і харчову соду. Перемішуємо вінчиком всі разом і залишаємо на п’ять-десять хвилин, щоб сода погасилась.
Твердий сир натираємо на крупній тертці. Особливо соковитими і смачними виходять готові коржі, якщо використовувати сир з високим відсотком жирності. Отриману стружку висипаємо в кефір із содою, перемішуємо.
Потім порціями підсипаємо борошно і замішуємо тісто ложкою. Коли масу стане важко заважати приладом, переходимо на роботу руками. Замішуємо тісто м’яким, але досить пружною консистенції. Воно не повинно липнути до рук. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в інгредієнтах, в залежності від її вологості та інших конкретних характеристик.
Скачуємо замішане тісто в кулю, загорнути у харчову плівку і залишаємо на столі полежати десять-п’ятнадцять хвилин. Після цього тісто розрізаємо на вісім однакових за розміром частин. Кожну частину обкачуємо в колобок і розкочуємо качалкою в пласт примірної товщиною два-три міліметри. Щоб тісто не прилипало при розкачування і легко відходило від робочої поверхні, злегка присипаємо його борошном.
Для приготування начинки ковбасу очищаємо від оболонки і нарізаємо тонкою соломкою або невеликими кубиками. Подрібнену ковбасу кладемо по центру кожної розкатаної коржі.
Складаємо коржик навпіл і щільно защипуємо краю. Злегка проходимся по поверхні качалкою, щоб збільшити площу вироби і допомогти розподілитися начинці.
У сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії без запаху і розігріваємо на плиті до гарячого стану. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою. По черзі викладаємо коржі і смажимо їх по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Під час обсмажування першої сторони, закриваємо сковороду кришкою. Перевернувши коржі, смажимо їх вже без кришки.
Готові гарячі коржі знімаємо зі сковороди, укладаємо на тарілку з паперовим рушником і даємо зайвому жиру стекти. Потім подаємо коржі до столу. Остиглі коржі зберігаємо в закритому посуді в холодильнику і розігріваємо в мікрохвильовці при необхідності.
Приємного аппетита!
Лепешки