Як і будь-яке блюдо сирно-рисова запіканка без борошна вийде іншим за смаком, але його обов’язково варто спробувати. Кожна господиня готує її по своєму коханому і ідеального рецепту. Рецепт десерту досить простий, а результат надзвичайно смачний. Сирно-рисову запіканку часто готують маленьким дітям.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Рис білий – 2 ст. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Манна крупа – 0,5 ст. л.
  • Фрукти або Ягоди – за смаком
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати сирно-рисову запіканку без борошна? Приготуйте всі необхідні інгредієнти. Рис промийте під водою кілька разів. Потім викладіть в глибоку каструлю, залийте великою кількістю холодної води. Каструлю поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть рис приблизно 10 хвилин. Потім злийте його через сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Куряче яйце розбийте в глибоку ємність і ретельно збийте міксером або віночком.

Потім введіть потрібну кількість цукрового піску і ще раз добре збийте.

Після чого додайте необхідну кількість сиру і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Потім всипте необхідну кількість манної крупи.

Знову добре збийте до однорідної гладкої консистенції. Для цих цілей краще всього використовувати міксер.

В отриману масу додайте відварений рис. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Форму для запікання змастіть невеликою кількістю вершкового масла, а потім присипте манною крупою, розподіливши її по всій поверхні форми.

В підготовлену форму вилийте половину приготованого тесту.

Потім викладіть ягоди або фрукти. Я використовувала заморожені ягоди червоної смородини і суниці. Таку запіканку можна приготувати з сухофруктами або взагалі не використовувати жодні наповнювачі.

Зверху викладіть тісто, рівномірно розподіляючи силіконової лопаткою.

Потім викладіть ягоди. Форму помістіть в попередньо розігріту духовку і випікайте приблизно 30-35 хвилин при температурі 160 градусів.

Готовність запіканки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Акуратно вийміть форму з духовки і дайте запіканці трохи охолонути.

Потім акуратно вийміть запіканку з форми і викладіть на красиве блюдо. Сирно-рисову запіканку без борошна наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл зі свіжо ароматним чаєм.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка класична в духовці