Як і будь-яке блюдо сирно-рисова запіканка без борошна вийде іншим за смаком, але його обов’язково варто спробувати. Кожна господиня готує її по своєму коханому і ідеального рецепту. Рецепт десерту досить простий, а результат надзвичайно смачний. Сирно-рисову запіканку часто готують маленьким дітям.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Рис білий – 2 ст. л.
- Сир – 100 гр.
- Манна крупа – 0,5 ст. л.
- Фрукти або Ягоди – за смаком
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати сирно-рисову запіканку без борошна? Приготуйте всі необхідні інгредієнти. Рис промийте під водою кілька разів. Потім викладіть в глибоку каструлю, залийте великою кількістю холодної води. Каструлю поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть рис приблизно 10 хвилин. Потім злийте його через сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.
Куряче яйце розбийте в глибоку ємність і ретельно збийте міксером або віночком.
Потім введіть потрібну кількість цукрового піску і ще раз добре збийте.
Після чого додайте необхідну кількість сиру і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Потім всипте необхідну кількість манної крупи.
Знову добре збийте до однорідної гладкої консистенції. Для цих цілей краще всього використовувати міксер.
В отриману масу додайте відварений рис. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Форму для запікання змастіть невеликою кількістю вершкового масла, а потім присипте манною крупою, розподіливши її по всій поверхні форми.
В підготовлену форму вилийте половину приготованого тесту.
Потім викладіть ягоди або фрукти. Я використовувала заморожені ягоди червоної смородини і суниці. Таку запіканку можна приготувати з сухофруктами або взагалі не використовувати жодні наповнювачі.
Зверху викладіть тісто, рівномірно розподіляючи силіконової лопаткою.
Потім викладіть ягоди. Форму помістіть в попередньо розігріту духовку і випікайте приблизно 30-35 хвилин при температурі 160 градусів.
Готовність запіканки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Акуратно вийміть форму з духовки і дайте запіканці трохи охолонути.
Потім акуратно вийміть запіканку з форми і викладіть на красиве блюдо. Сирно-рисову запіканку без борошна наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл зі свіжо ароматним чаєм.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка класична в духовці