Свіжа випічка – не проблема при наявності такого зручного і корисного пристрою, як хлібопічка, а сирний кекс – просте і смачне ласощі до чаю, яке може подужати будь-яка господиня: потрібні лише мінімальний набір інгредієнтів і трохи часу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 450 – 500 гр.
  • Ізюм – за бажанням

Процес приготування:

Для приготування сирного кекси з родзинками в хлібопічці потрібно попередньо охолоджені яйця, які розбиваємо в заздалегідь підготовлену ємність.

До яєць додаємо цукор і збиваємо все до міцної піни. Якщо використовувати міксер, процес буде більш швидким і ефективним.

Сир для кексу краще взяти більш сухою, інакше доведеться додавати більшу кількість борошна.

Яєчну суміш перелити в ємність для замішування тіста в хлібопічці і додаємо туди ж сир.

змішуємо Борошно з розпушувачем перед тим, як додати до тесту.

В суміш покласти розм’якшене вершкове масло і сіль.

Включаємо хлібопічку у режим «Заміс тіста» на 5 хвилин. Тісто готове, якщо виглядає як м’який колобок і злегка бруднить стінки ємності. Важливо, щоб тісто не було дуже густим, і відрегулювати його консистенцію можна за допомогою борошна.

Після цього ставимо готове тісто в хлібопічку у режим «Випічка». Через 1 годину 25 хвилин кекс готовий. Щоб переконатися в цьому, можна проткнути його дерев’яною шпажкою – на якій не повинно залишатися тісто. Насолоджуйтеся свіжою і ароматною випічкою!

Бісквітні кекси Кекс з родзинками класичний Кекси Кекси в хлебопечке Кекси з сухофруктами Сирні кекси