Свіжа випічка – не проблема при наявності такого зручного і корисного пристрою, як хлібопічка, а сирний кекс – просте і смачне ласощі до чаю, яке може подужати будь-яка господиня: потрібні лише мінімальний набір інгредієнтів і трохи часу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Борошно пшеничне – 450 – 500 гр.
- Ізюм – за бажанням
Процес приготування:
Для приготування сирного кекси з родзинками в хлібопічці потрібно попередньо охолоджені яйця, які розбиваємо в заздалегідь підготовлену ємність.
До яєць додаємо цукор і збиваємо все до міцної піни. Якщо використовувати міксер, процес буде більш швидким і ефективним.
Сир для кексу краще взяти більш сухою, інакше доведеться додавати більшу кількість борошна.
Яєчну суміш перелити в ємність для замішування тіста в хлібопічці і додаємо туди ж сир.
змішуємо Борошно з розпушувачем перед тим, як додати до тесту.
В суміш покласти розм’якшене вершкове масло і сіль.
Включаємо хлібопічку у режим «Заміс тіста» на 5 хвилин. Тісто готове, якщо виглядає як м’який колобок і злегка бруднить стінки ємності. Важливо, щоб тісто не було дуже густим, і відрегулювати його консистенцію можна за допомогою борошна.
Після цього ставимо готове тісто в хлібопічку у режим «Випічка». Через 1 годину 25 хвилин кекс готовий. Щоб переконатися в цьому, можна проткнути його дерев’яною шпажкою – на якій не повинно залишатися тісто. Насолоджуйтеся свіжою і ароматною випічкою!
Бісквітні кекси Кекс з родзинками класичний Кекси Кекси в хлебопечке Кекси з сухофруктами Сирні кекси