Сирний пиріг з вишнею в желе відноситься до простий і смачної домашньої випічки, і його легко приготує і молода господиня. Основа пирога – сирне тісто, а для начинки приготуємо вишню в желе. Готується такий пиріг швидко, тільки треба час для застигання желе. Набір інгредієнтів простий.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 150 гр.
- Сир – 150 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вишня – 500 гр.
- Сир – 150 гр.
- Желатин харчовий – 10 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати сирний пиріг з вишнею та желе. У посуд для замісу тіста просійте на сито вказане в рецепті кількість борошна. Покладіть до неї нарізане на маленькі шматочки вершкове масло і виделкою або рукою розітріть борошно з маслом до стану крихти.
Потім до цієї крихті покладіть протертий на сито сир і насипте 50 г цукру. Руками замісити однорідне і туге тісто. Скачайте його в колобок, загорніть в пакет або шматочок плівки і на 1 годину покладіть в холодильник.
Після закінчення цього часу тісто рівним шаром викладіть на змащену маслом форму для випічки.
Пиріг на 20 хвилин помістіть в розігріту до 180°С духовку і випікайте до золотистого кольору. Потім дістаньте його з духовки і охолодіть.
За цей час підготуйте вишневу начинку для пирога. Желатин, бажано швидкорозчинний, замочити в 150 мл холодної води. Вишню (свіжу або розморожену) покладіть в невелику каструльку, насипте інший цукор і нагрівайте на невеликому вогні, щоб ягода дала сік. Коли вишня закипить, перелийте до неї набряклий желатин і швидко перемішайте, щоб желатин повністю розчинився. Потім через сито відокремте ягоди від сиропу.
Ягоди вишні трохи охолодіть і викладіть поверх пирога. Пиріг з вишнею поставте на 15 хвилин у холодильник.
Вишневий сироп з желатином ще раз перемішайте, так як він вже почав трохи желіроваться.
Потім цим сиропом залийте вишню. Пиріг мінімум на 4 години помістіть в холодильник, щоб желе застигло.
Сирний пиріг з вишнею та желе готовий. Можете нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!