Дуже соковитий пиріг, в якому фруктова м’якоть відчувається сильніше і більш виражено, ніж тісто. Випічка сподобається тим, хто стежить за фігурою, але любить солоденьке. Хоч ми і готуємо тісто традиційним способом з додаванням цукру, сметани, пшеничного борошна, але калорійність пирога невисока, так як в співвідношенні з аличевої начинкою тесту виходить трохи.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 175 гр.
  • Кориця – 1 щіпка
  • Сметана – 300 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 12 ч. л.
  • Алича – 400 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати заливний пиріг з аличею на сметані? Аличу миємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і видаляємо кісточки.

В чашу комбайна або в миску розбиваємо яйця і всипаємо цукор. Збиваємо до пишноти.

Вводимо сметану, збиваємо.

Окремо просіваємо борошно разом з содою, розпушувачем і корицею. Додаємо суху суміш в яєчно-сметанную масу, замішуємо повітряне рідке тісто.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом або застеляємо промасленим пергаментом. Якщо форма силіконова, змазування не потрібно. Виливаємо тісто.

На тісто викладаємо аличу, намагаючись розподілити його рівномірно по всій площі пирога.

Ставимо форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько сорока-сорока п’яти хвилин. Готовий пиріг повинен трохи підрости і добре зарум’яниться. Перевіряємо готовність зубочисткою. Дістаємо його з духовки, даємо охолонути, посипаємо поверхню цукровою пудрою. Розрізаємо на порції і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пироги Тісто для заливного пирога