Солодкий ягідний сироп – пряма асоціація з дитинством. Його можна використовувати як в якості самостійного десерту, так і в якості добавки до випічки, коктейлю або натурального йогурту. Сироп має досить концентрований смородиновий смак, незважаючи на присутність у ньому цукру і води.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Смородина червона – 1000 гр.
  • Цукор-пісок – 1000 гр.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Готувати сироп з червоної смородини на зиму просто! Для того щоб сироп був однорідним за консистенцією, обов’язково знімаємо ягоди червоної смородини з гілочок і промиваємо у великій кількості води. Потім відкидаємо їх на друшляк, щоб трохи просушити.

Підготовлені ягоди засипаємо цукром-піском і відправляємо в холодильник мінімум на 10 годин, щоб вони пустили сік. Також по можливості смородину необхідно періодично помішувати

На наступну добу смородину у власному соку переливаємо в глибоку каструлю і ставимо на невеликий вогонь. З моменту закипання варимо 15-20 хвилин, при цьому періодично помішуючи.

Після закінчення цього часу вимикаємо вогонь і пропускаємо вміст каструлі через дрібне сито, відокремлюючи ягоди червоної смородини від самого сиропу. Потім проціджений сироп варимо 10 хвилин до повної готовності.

Так як сироп повинен стояти до зими, розливаємо його по банках і відправляємо стерилізуватися в каструлю з киплячою водою протягом 15 хвилин. На дно каструлі обов’язково укладаємо рушник. Після закінчення цього часу витягаємо банки з каструлі і закатуємо стерилізованими кришками. Остиглий напій зберігаємо в прохолодному місці.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Червона смородина на зиму