Пропонуємо вашій увазі рецепт смачного і ароматного варення, яке складається з ідеального поєднання ягід: малини й порічок. Вони, як не можна краще доповнюють один одного своїми смаковими якостями: ароматний, солодкий смак малини і кислинка червоної смородини.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Малина – 700 гр.
  • Смородина червона – 1,5 кг
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,2 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з червоної смородини і малини? Ягоди червоної смородини для приготування варення вибираємо стиглі. Перебираємо їх від листя, промиваємо в проточній воді і знімаємо з гілочок. Викладаємо ягоди на чистий рушник, щоб стекла зайва волога.

Малину також перебираємо і промиваємо під проточною водою протягом хвилини, щоб не порушити цілісність ягід. Залишаємо ягоди в друшляку, щоб вони стекли від зайвої вологи.

Ягоди смородини викладаємо в каструлю, додаємо до них склянку води і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути.

Ягоди смородини перетираємо через сито, залишаючи в каструлі лише сік від ягід.

В отриманий сік додаємо цукор, ставимо суміш на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь трохи, і залишаємо сироп варитися близько 20 хвилин.

В отриманий сироп додаємо ягоди малини і лимонну кислоту, всі інгредієнти добре перемішуємо і проварюємо 5-7 хвилин. В цей час в духовій шафі стерилізуємо попередньо добре промиті скляні банки при 110 градусах 7-10 хвилин.

Готове гаряче варення розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо прокип’яченими кришками і залишаємо банки остигати при кімнатній температурі, перевернувши їх дном вгору. Після повного охолодження варення прибираємо в темне прохолодне місце, де вона може зберігатися до весни.

Варення з малини Варення з малини й порічок разом на зиму Варенье Червона смородина на зиму