Традиційні татарські манти готуються з начинкою з рубленого м’яса, цибулі і тертої картоплі – це неймовірно соковито і смачно. Немаловажну роль тут грає і тісто. Воно має бути еластичним і міцним, щоб утримати вологу начинку і не розповзатися. Пропонуємо рецепт саме такого тесту. Воно досить туге, тому для його замішування рекомендуємо використовувати комбайн або планетарний міксер – зекономите сили.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 3 ст.
- Сіль – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 150 – 160 мл
Процес приготування:
Як почати готувати татарське тісто для мантів? У мірний стакан розбиваємо яйце. Злегка збовтуємо його виделкою, щоб розбився жовток, і було простіше потім розподілити його в тісті. Доливаємо в склянку воду кімнатної температури в такій кількості, щоб загальний обсяг суміші води та яйця склав 230 мл
В чашу міксера або миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо сіль у зазначеній кількості. Далі вливаємо суміш води і яйця.
Ставимо чашу в міксер для замісу. Змішуємо всі разом гаком на середній швидкості до отримання оформленого тесту. Якщо замішуєте вручну, то починаємо заважати всі разом ложкою або лопаткою, поки не оформляться шматки тіста. Потім викладаємо масу на робочу поверхню і починаємо вимішувати вручну, поки не сформується єдиний ком.
Поміщаємо замішане тісто в миску, накриваємо рушником, щоб поверхня не підсихали, і залишаємо «відпочити» на двадцять хвилин. Після цього скачуємо тісто в джгут і нарізаємо на невеликі шматочки.
Шматочки скачуємо в кульки і розкочуємо качалкою в тонкі кухлі. Загортаємо в них начинку і формуємо манти, защипывая краї тіста по центру виробу.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах