Татарські біляші – це смачна закуска з м’ясною начинкою. Дуже ситна, соковита і апетитна. М’ясо виходить м’яким, а тісто пишним і рум’яним. Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Кефір – 1,5 склянки
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати татарські біляші з м’ясом на сковороді? Кефір розігріваємо до 40 градусів, додаємо в теплий кефір соду, а також сіль та цукровий пісок.
Вершкове масло ріжемо шматочками і розтираємо з борошном до однорідної крихти.
Додаємо в кефір борошно, розмішуємо і формуємо густе однорідне тісто.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо його невеликими квадратиками.
Додаємо його у фарш, солимо і приправляємо начинку за смаком.
Тепер ділимо тісто на шматочки і робимо з них круглі коржики. У середину кладемо м’ясний фарш і прищипываем краю, формуючи високі бортики.
На сковороду вливаємо олію шаром приблизно в 2-3 див. Викладаємо біляші і обсмажуємо з обох сторін близько 10-15 хв.
Приємного апетиту!
Біляші з м'ясом на кефірі Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші з начинкою з фаршу Біляші зі свинячим фаршем Татарські біляші з м'ясом