Буряк дуже смачний і корисний овоч. Але для того, щоб її приготувати знадобиться велика кількість вільного часу. Тому я пропоную приготувати терту буряки на зиму. Така закуска значно спростить приготування ваших улюблених страв. Для приготування даного напівфабрикату потрібно відварити буряк заздалегідь.
Інгредієнти: на 1 л.
- Буряк – 2 кг
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати терту буряки на зиму. Ретельно вимийте буряк в холодній воді, а потім викладіть її в каструлю з товстим дном. Залийте водою так, щоб вона повністю покривала овочі.
поставте Каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть буряк приблизно 1,5 години. Час приготування залежить від розміру плодів і сорту овоча.
Відварну буряк повністю остудіть, а потім очистіть від шкірки.
Очищену буряк натріть на крупній тертці.
Натерту буряк викладіть в каструлю з товстим дном. Поставте на середній вогонь і варіть близько 10 хвилин.
Після чого додайте необхідну кількість цукрового піску і солі.
Приблизно за 5 хвилин до готовності додайте необхідну кількість столового оцту. Ретельно перемішайте овочеву масу.
Підготуйте банки, добре їх промийте в теплій воді, а потім стерилізуйте на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Також можна скористатися духовою шафою.
Готову терту буряк розкласти по стерильним банкам.
Закрийте кришками, попередньо обдавши їх окропом або прокип’ятити в окремій каструлі. Банки з буряком переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою. Залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу.
Після чого приберіть ковдру і перемістіть остигле банки з буряком в прохолодне місце для зберігання. Цю закуску можна використовувати для приготування борщу або для коханої овочевого салату.
Приємного апетиту!
Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму