Тісто для біляшів на кислому молоці – простий і швидкий у приготуванні рецепт. Випічка, приготовлена на кисломолочних продуктах, виходить неймовірно смачною. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Молоко кисле – 250 мл
- Сода харчова – 0.33 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати тісто для біляшів на кислому молоці? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування біляшів. М’ясо ретельно промийте, потім обсушити паперовими рушниками і пропустіть через м’ясорубку. Фарш можна використовувати вже готовий.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте або натріть на тертці. Так начинка вийде соковитіше.
Складіть у глибоку ємність.
Додайте чорний мелений перець і сіль за смаком. Гарненько перемішайте начинку руками.
Миску з начинкою оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник.
Тим часом приготуйте тісто. У миску з кислим молоком додати харчову соду і перемішайте до утворення характерною пінливої реакції.
Просійте необхідну кількість пшеничного борошна.
Замісіть тісто. Воно спочатку буде липким, але так і повинно бути.
В отриману липку масу влийте рослинне масло.
Обімніть тісто і дайте трохи постояти.
Відпочиле тісто розділіть на невеликі однакові частини.
Кожну частину розкачайте в коло або розтягніть руками, в центр помітите соковиту м’ясну начинку.
Заліпіть краю таким чином, щоб виділився при смаженні сік не витікав.
Таким чином зліпіть всі біляші, покладіть швом вниз.
Сковороду з товстим дном, поставте на середній вогонь і добре розігрійте, потім налийте достатню кількість рослинного масла. Викладіть біляші швом вниз.
Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки апетитною.
Потім викладіть на блюдо, застелене паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло.
Апетитні біляші, приготовані на кислому молоці, подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Біляші без дріжджів Біляші на молоці Татарські біляші з м'ясом Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів Тісто для біляшів на молоці