Якщо ви любите випічку, то цей перевірений роками рецепт дріжджового тіста вам знадобиться. Тісто легко розкочується на будь-яку товщину, його можна використовувати для приготування пиріжків з солодкою і солоною начинкою, в тому числі і для м’ясних біляшів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Свіжі дріжджі – 25 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Масло оливкова – 30 мл

Процес приготування:

Рецепт тіста для біляшів на мокрих дріжджах смачний! В кефірі кімнатної температури розчиніть мокрі дріжджі і столову ложку пшеничного борошна.

Накрийте опару і тримайте в теплі 15 хвилин. За цей час активізуються дріжджі.

Борошно просійте в окрему миску і змішайте її з сіллю та оливковою олією.

Потім влийте в борошно опару і перемішайте. Вимішуйте тісто руками 8-10 хвилин, потім дайте тісту відпочити 20 хвилин.

Тісто готове, можна приступати до формування біляшів.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для біляшів Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто для біляшів Тісто для біляшів на кефірі