З неймовірним бажанням хочу поділитися чудовим, на мій погляд, рецептом смачного тіста для біляшів, приготованого в хлібопічці на молоці. Тісто виходить ніжним і повітряним. Якщо у вас є хлібопічка, обов’язково скористайтеся цим чудовим рецептом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Молоко коров’яче – 190 мл
- Сухі дріжджі – 0.66 ч. л.
- Сіль – 0.66 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.33 ч. л.
- Масло рослинне – 0.5 ст. л.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати тісто для біляшів на молоці у хлібопічці? В чашу хлібопічки насипте необхідну кількість сухих дріжджів хорошої якості.
В глибоку миску просійте необхідну кількість пшеничного борошна, а потім всипте її в чашу хлібопічки.
Молоко підігрійте до теплого стану, потім викладіть в нього вершкове масло і повністю розчиніть. Отриману масу вилийте в чашу хлібопічки. Чашу встановіть прилад, закрийте кришку і виберете програму «Дріжджове тісто».
Час замісу буде залежати від фірми вашої хлібопічки. Приблизно 1-1,5 години.
Після закінчення програми вийміть тісто з чаші приладу. Підійшло дріжджове тісто розділіть на однакові частини.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді, пропустіть через м’ясорубку, можна відразу разом з м’ясом. Додайте м’ясний фарш. Фарш можна використовувати будь, готовий або приготувати його самостійно. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішайте начинку до однорідної консистенції.
Кожну частину розкачайте з допомогою качалки в коло. В центр викладіть приготовлену начинку.
Защепніть краю таким чином, щоб у центрі залишалося отвір.
Сковороду з товстим дном, поставте на середній вогонь і добре розігрійте, потім налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть біляші отвором вниз. Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки апетитною.
Ніжні і соковиті біляші з тіста на молоці, приготованого в хлібопічці, подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Біляші зі свинячим фаршем Біляші на дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на сухих дріжджах