Смачне тісто для піци на основі молока, яєць і борошна готують зазвичай двома способами: бездріжджовим і з дріжджами, за вибором господині. У цьому рецепті вам пропонується використовувати сухі дріжджі. Із вказаного в рецепті кількості інгредієнтів у вас вийдуть 2-3 великі піци. Частина тесту можете використовувати відразу, а іншу частину покласти в морозилку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухі дріжджі – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тіста для піци з молока, яєць і борошна? Молоко трохи підігрійте, перелийте в окремий посуд, всипте до нього сухі дріжджі, перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

Потім у цю суміш насипте цукор і півсклянки просіяної на сито борошна. Все перемішайте і залиште це рідке тісто (опару) на 1 годину в теплому місці. Посуд прикрийте серветкою.

За цей час опара підніметься в два рази в обсязі і на її поверхні буде багато бульбашок повітря. Опара готова.

В окремий посуд розбийте яйця, налийте до них олія (для піци краще оливкова) і добре перемішайте віночком.

В опару вилийте приготовлену яєчну суміш, порційно пересипте решту борошна і відразу вимішуйте тісто.

перекладіть Тісто на робочу поверхню столу, присипану борошном, і руками завершіть заміс. Тісто має не прилипати до долонь і бути не тугим. Потім тісто скачайте в колобок.

Перекладіть приготоване тісто в миску, прикрийте серветкою. Поставте його в тепле місце на 2 години.

Після закінчення цього часу тісто збільшиться в об’ємі в два рази. Його перекладіть на стіл, трохи обімніть, розділіть на частини і одну частина можете викачувати і формувати піцу.

Смачною і вдалою випічки!

Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци без яєць на молоці Тісто для піци як у піцерії Тісто на молоці для піци на сухих дріжджах