А ви помічали, що фастфуд на ринку завжди смачніше? Мене завжди цікавило питання – як же вони готують тісто для біляшів, і зі мною поділилася одна жінка, яка торгує біляшами. Сьогодні я розповім вам, як готується тісто для біляшів, як на ринку.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 5 ст.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Вода – 500 мл
- Сухі дріжджі – 25 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Фарш м’ясний – 350 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати тісто для біляшів як на ринку? Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді. Дрібно наріжте і змішайте з м’ясним фаршем. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте начинку до однорідної консистенції.
В глибоку миску налийте попередньо підігріту до теплого стану питну воду, додайте пресовані дріжджі і цукровий пісок. Добре перемішайте до повного їх розчинення. Залиште в теплому місці, щоб дріжджі активувалися.
Коли дріжджі активуються, можна братися за приготування тіста.
У підійшла опару додати сіль, просіяти через дрібне сито пшеничне борошно, влийте воду, що залишилася і рослинне масло.
Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте чистим кухонним рушником і залишити підніматися в теплому місці приблизно на 1 годину. Час підняття тесту залежить від якісної пшеничного борошна та свіжості пресованих дріжджів.
Підійшло дріжджове тісто розділіть на однакові частини, розкачайте з допомогою качалки або розтягніть руками в коржик.
В середину викладіть приготовлену м’ясну начинку. Заліпіть краї тіста, щоб вийшли трикутні біляші.
Сковороду з товстим дном, поставте на великий вогонь і добре розігрійте, потім налийте достатню кількість рослинного масла. Викладіть біляші швом вниз. Готуйте до рівномірної золотистої скоринки, а потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Біляші Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші на дріжджах Дріжджове тісто для біляшів на воді Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для біляшів на воді Тісто для біляшів на сухих дріжджах