Це смачне і пишне дріжджове тісто на кефірі підійде не тільки для біляшів, але і для пиріжків або хмизу. Приготування тіста нітрохи не складніше будь-якого іншого, просто необхідно більше часу, щоб тісто піднялося.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 1 склянка
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тіста для біляшів з сухими дріжджами на кефірі? У миску налийте теплу воду, додайте цукор і дріжджі, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин до появи дріжджовий шапочки.
В іншу миску влити теплий кефір і розтоплене вершкове масло, перемішайте. Вершкове масло попередньо остудіть до кімнатної температури. Потім додайте сіль і дріжджову масу.
Далі невеликими порціями починайте додавати просіяне борошно і замішують тісто.
Коли стане складно перемішувати тісто ложкою, переходите до замісу руками. Борошна може знадобитися трохи менше або трохи більше, ніж зазначено в рецепті. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним.
Вимішане тісто перекладіть в миску, прикрийте сухим рушником або харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1,5-2 години.
Тісто має збільшиться в об’ємі в кілька разів. Після цього можна приступати до формування біляшів.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для біляшів Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на кефірі Тісто для біляшів на сухих дріжджах